Üst Bölüm:
- Neden alanının yanındaki tuşa basıldığında, önceden sisteme tanımlanmış fiş düzenleme nedenleri açılır.
- Adres alanının yanındaki tuşa basıldığında, detayda girilmiş 320 kodla başlayan satıcının banka hesaplarını listeleyen bir pencere açılır.
- Onay Belgesi tuşuna basıldığında, Tedarik modülünden sisteme girilmiş Onay Belgeleri listesi açılır. Bu tuşa basmadan önce detay kayıtlarını girmelisiniz! Bu listede detay kayıtlarında girilen bütçe kalemleri ve bu kalemlerle ilişkili onay belgeleri yer almaktadır. Belge numarası verilmemiş kayıtlar ve başka bir fişte ödendi yapılan kayıtlar listelenmez!
- Başka bir kayıta geçildiğinde (birden fazla fiş aynı anda açılmışsa veya ekle ile yeni bir fiş giriliyorsa), sistem detay kayıtların bakiye verip vermediklerini kontrol eder.
- Yeni bir kayıt oluşturulduğunda, sistem Fiş tarihine ilk değer olarak günün tarihini getirir.
- Üst bölümde kayıt silinmek istenirse, sistem önce uyarı mesajı verir, bu mesajın kabul edilmesi durumunda fişin detay kayıtları ve kendisi otomatik olarak silinir ve işlem kesinleştirilir. Bu işlemin geri dönüşü yoktur!
- Yeni bir kayıt oluşturulmadan önce, sistem detay kayıtlarda değişiklik yapılıp yapılmadığını kontrol eder, varsa kayıt edilip edilmeyeceğini sorar. Sonra da detay kayıtların bakiye verip vermediklerini kontrol eder.
- Yazdırma işleminden önce detay kayıtları sıralanır (genel parametrelerden hesap koduna göre sıralanması belirtilmişse). Sonra Fiş Önizleme penceresi açılır.
- Kaydet tuşuna basıldığında, yeni girilen fişler için Fiş Numarası alınır.
Alt Bölüm:
- Açıklama üzerinde çift tıklandığında Gelir / Gider Yeri penceresi açılır, böylece detay satırında girilen kayıt, farklı gelir/gider yerlerine bölüştürülerek takip edilebilir.
- Hesap alanı üzerinde çift tıklandığında, o hesaba için Muavin Defter açılır.
- Yeni bir hesap seçildiğinde, en alttaki mavi renkli alanda, o hesabın adı gözükür, hesap planında tanımlanan çalıştığı para getirilir.
- Hesap/Borç/Alacak alanlarından birisi değiştirildiğinde, seçilen hesabın kebir kodu: 320 ve alacak girilmişse veya 150, 253, 254, 255, 260, 681, 740, 770 hesaplarından birisi ve borç girilmişse, Açıklama alanını üst bölümde girilmiş olan Fatura Tarihi ve Fatura Numarasını kullanarak ‘../../…. tarih ve …… nolu fatura’ şeklinde otomatik olarak oluşturur (Açıklama alanını dolu ise bu işlem gerçekleşmez).
- Sağ tuşa basıldığında, açılan standart menüye İşlemler başlığı altında bir bölüm eklenir.
o Fişi Dengele: Seçili kayıttaki Borç veya Alacak tutarına, o anki bakiyeyi dengeleyecek tutar otomatik olarak atanır.
o Borç Tutar Hesapla / Alacak Tutar Hesapla: Döviz çalıştırdığınızda kullanabileceğiniz bu özellik, TL Karşılığını sizin belirleyebilmenizi sağlar. Gireceğiniz tutar TL Karşılığına atanır ve Borç / Alacak alanı (TL Karşılığı / Kur) şeklinde bulunur.
o Kur Hesapla: Döviz çalıştırdığınızda kullanabileceğiniz bu özellik, Kuru sizin belirleyebilmenizi sağlar. İstenilen TL Karşılığı ve Borç / Alacak tutarı kullanılarak Kur hesaplanır.
o TL Karşılığı Ayarla: Döviz çalıştırdığınızda kullanabileceğiniz bu özellik, TL Karşılığını sizin belirleyebilmenizi sağlar.
o KDV Ayır: Açılan pencereden gireceğiniz KDV miktarı ve Dahil/Hariç bilgisine göre, aktif firmanın belirtilen KDV yüzdesi için kullanılacak hesabı bulunur (detayda seçtiğiniz hesap, gelir hesabı ise Hesaplanan KDV Hesabı, gider hesabı ise İndirilecek KDV Hesabı alınır). Detaya yeni bir satır daha açılır ve bulunan hesap atanır. Açıklama alanına aktif satırdaki açıklama alanı atanır ve KDV Dahil/Hariç seçiminize göre de Borç / Alacak tutarı hesaplanır.
- F11 tuşuna basıldığında, üst satırdaki bilgi aynen kopyalanır
- Ctrl ve K tuşlarına aynı anda basıldığında KDV Ayır penceresi açılır.
- F9 tuşuna basıldığında, hesap alanı için Hızlı Bakış penceresi açılır.
- Yazdırma işleminden önce detay kayıtları sıralanır (genel parametrelerden hesap koduna göre sıralanması belirtilmişse). Sonra Fiş Önizleme penceresi açılır.
- Sıra alanında çift tıklanırsa ve fişin üst bölümünde ilgili seçilmişse, Cari Hesap Seçimi penceresi açılır.
Pencere açılırken, Açılış fişlerine yevmiye numarası verilip verilmeyeceği parametresini kontrol eder ve istenmemişse Açılış Fişlerini göstermez..
- Üst bölümde yer alan İlk Tarih ve Son Tarih alanları Fiş Tarihini filtrelemek için kullanılıyor. Yevmiye vereceğiniz tarih aralığını girdikten sonra F5 tuşuna basarak kayıtları Gösteriniz.
- Yevmiye vermek istediğiniz fişler için Seç kutusunu işaretleyin. Seçtiğiniz sıra ile numaralandırma yapılacaktır.
- Tüm kayıtları seçmek için, Seç başlığını çift tıklayabilirsiniz. Diğer başlıkları çift tıklarsanız, o başlığa göre kayıtlar sıralanır. Kayıtlar üzerinde çift tıklarsanız, ilgili fiş penceresi açılır.
- No Ver tuşuna bastığınızda, Yevmiye Tarih kullanılarak, en son verilmiş yevmiye numarasından devam ederek fişler numaralandırılır. Genel parametrelerden yevmiye numaralarını, Birim bazında veya Konsolide (Tüm Birimler) verileceğini seçebilirsiniz.
Pencere açılırken, ilk tarihe aktif dönemin başlangıç tarihi ve son tarihe de günün tarihi atanır.
- Üst bölümde yer alan İlk Tarih ve Son Tarih alanları Fiş Tarihini filtrelemek için kullanılıyor. Tarih aralığını girdikten sonra F5 tuşuna basarak kayıtları Gösteriniz.
- Açılış fişi haricindeki 363 hesabın alacak çalıştığı fişler ile cari modülde takip edilen ödenmemiş faturalar listelenir.
- 363 hesapla ilgili fişler listelenirken, bu fişin 103 fişi önceden düzenlenmişse Tutar alanı kırmızı renkte gösterilir.
Gönderme Emri No ve Gönderme Tarihini giriniz.
103 fişi oluşturmak istediğiniz kayıtlar için Seç kutuşunu işaretleyiniz.
MİF Oluştur tuşuna basınız:
- Gönderme Emri No alanını boş bıraktıysanız sistem sizi uyaracaktır.
- Seçilen kayıtlar için öncelikle bir MİF oluşturulur.
- 363 hesap seçilmişse, 363 hesaba borç girilir ve tahakkuk ile bağlantısı kurulur.
- 320 hesap seçilmişse, 320 hesaba borç girilir ve cari hareket bağlantısı kurulur.
- 103 hesaba alacak girilir.
- Fişin ilgilisi, düzenlenme nedeni ve açıklaması atanır.
- Gönderme Emri No girilmişse, oluşturulan yeni fişe bu bilgiler eklenir.
MİF Yazdır tuşunu tıkladığınızda, seçili kayıtlar için 2 nüsha MİF yazdırılır.
Mizan
Pencere açılırken, ilk tarihe aktif dönemin başlangıç tarihi ve son tarihe de günün tarihi atanır.
- Üst bölümde yer alan İlk Tarih ve Son Tarih alanları Yevmiye Tarihini filtrelemek için kullanılıyor. Tarih aralığını girdikten sonra F5 tuşuna basarak kayıtları Gösteriniz.
- Listelenecek Hesaplar alanından, sadece bakiye veren hesapların görüntülenmesini de sağlayabilirsiniz.
- Dönemi kapattıktan sonra alacağınız mizanda tüm hesaplar ters bakiye ile kapatılmış olacağından liste boş gelecektir. Kapanış Fişi kutusundaki onayı kaldırırsanız, kapanış fişi işleme katılmayacağından son mizana ulaşabilirsiniz!
Not: Yevmiye numarası verilmemiş fişler, mizanda yer almaz.
Pencere açılırken, ilk tarihe aktif dönemin başlangıç tarihi ve son tarihe de günün tarihi atanır.
- Üst bölümde yer alan İlk Tarih ve Son Tarih alanları Yevmiye Tarihini filtrelemek için kullanılıyor. Tarih aralığını girdikten sonra F5 tuşuna basarak kayıtları Gösteriniz.
- Hesap alanından, muavin olmayan üt seviden bir hesabı da seçebilirsiniz. Böylece o hesabın altındaki tüm muavin hesapların kayıtlarını birlikte görebilirsiniz. Buna ilaveten Detay Hesaplı kutusunu da işaretlerseniz, detay kayıtlarında çalışan hesabı da görebilirsiniz.
- Kayıtlar üzerinde çift tıklarsanız, ilgili fiş penceresi açılır.
Pencere açılır açılmaz aktif birimdeki Ödenecek fişleri (Son Ödeme tarihi girilmiş ve detayda 320 ye alacak girilmiş olanlardan, Ödenen tutarı Alacak tutarından küçük olanlar) gösterir.
- Başlıkları çift tıklarsanız, o başlığa göre kayıtlar sıralanır. Kayıtlar üzerinde çift tıklarsanız, ilgili fiş penceresi açılır.
- Ödeme yaptığınızda, en sondaki Ödeme tarihini girip kaydetmelisiniz.
- Ödeme yapılmış satırlar yeşil ile renklendirilmiştir.
- Üstteki rapor alanından sadece Ödenmişleri veya Tümünü de gösterebilirsiniz.
Bu pencere, Fiş Girişi penceresinin detay bölümündeki Sıra alanının çift tıklanması ile açılır. Çift tıklanan satırda önceden bir cari hesap seçilmişse, açılan pencerede bu kayıt yeşil ile renklendirilmektedir. Bu pencerede, fişteki ilgilinin çalışılan birimde önceden girilmiş alacak kayıtlarının tamamı listelenir.
Herhangi bir satır üzerinde çift tıkladığınızda, ilgili satır ile fişteki satır arasında bir köprü kurulur. Boş bir alanı çift tıkladığınızda ise, önceden kurulmuş bir köprü varsa kaldırılır. Fiş ekranına geri döndüğünüzde, kurulan veya kaldırılan köprünün kalıcı olması Kaydetmelisiniz.
Katma Değer Vergisi Beyannamesi – 1
7 nolu hücre: 391.01.01 hesabın (Nakit/Kredi Kart. %.1 Oranında Hesaplanan KDV) ilgili ayın Alacak ile
391.02.01 hesabın (Faturalı %.1 Oranında Hesaplanan KDV) ilgili ayın Alacak toplamı
9 nolu hücre: 391.01.02 hesabın (Nakit/Kredi Kart. %.8 Oranında Hesaplanan KDV) ilgili ayın Alacak ile
391.02.02 hesabın (Faturalı %.8 Oranında Hesaplanan KDV) ilgili ayın sonuna kadarki Alacak toplamı
11 nolu hücre: 391.01.03 hesabın (Nakit/Kredi Kart. %.18 Oranında Hesaplanan KDV) ilgili ayın Alacak ile
391.02.03 hesabın (Faturalı %.18 Oranında Hesaplanan KDV) ilgili ayın Alacak toplamı
6 nolu hücre: 7 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *100 / 1)
8 nolu hücre: 9 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *100 / 8)
10 nolu hücre: 11 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *100 / 18)
28 nolu hücre: 6, 8 ve 10 nolu hücrelerdeki değerlerin toplamı
29 nolu hücre: 7, 9 ve 11 nolu hücrelerdeki değerlerin toplamı
31 nolu hücre: 29 nolu hücrenin değeri
32 nolu hücre: 190 kebirdeki hesapların (Devreden KDV) yılbaşından önceki ayın sonuna kadarki Borç Bakiyeleri toplamları
33 nolu hücre: 191 kebirdeki hesapların (İndirilecek KDV) ilgili ayın Borç toplamları
37 nolu hücre: 32 ve 33 nolu hücrelerdeki değerlerin toplamı
39 nolu hücre: 31 nolu hücredeki değerden 37 nolu hücrelerdeki değerin çıkartılması
Katma Değer Vergisi Beyannamesi – 2
7 nolu hücre: 367.01 hesabın (1/2 KDV Tevkifatları) yılbaşından ilgili ayın sonuna kadarki Alacak Bakiyesi
9 nolu hücre: 367.02 hesabın (1/3 KDV Tevkifatları) yılbaşından ilgili ayın sonuna kadarki Alacak Bakiyesi
11 nolu hücre: 367.03 hesabın (2/3 KDV Tevkifatları) yılbaşından ilgili ayın sonuna kadarki Alacak Bakiyesi
13 nolu hücre: 367.04 hesabın (1/6 KDV Tevkifatları) yılbaşından ilgili ayın sonuna kadarki Alacak Bakiyesi
6 nolu hücre: 7 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *100 / 9)
8 nolu hücre: 9 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *100 / 6)
10 nolu hücre: 11 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *100 / 12)
12 nolu hücre: 13 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *100 / 3)
14 nolu hücre: 6, 8, 10 ve 12 nolu hücrelerdeki değerlerin toplamı
15 nolu hücre: 7, 9,11 ve 13 nolu hücrelerdeki değerlerin toplamı
30 nolu hücre: 14 nolu hücrenin değeri
31 nolu hücre: 15 nolu hücrenin değeri
33 nolu hücre: 15 nolu hücrenin değeri
1 nolu DV hücresi: 360.03.02 hesabın (Sözleşmelere ait D.V.) ilgili ayın başından sonuna kadarki Alacak toplamları
2 nolu DV hücresi: 360.03.03 hesabın (Kom.Kararına Ait D.V.) ilgili ayın başından sonuna kadarki Alacak toplamları
3 nolu DV hücresi: 360.03.04 hesabın (Ödemelerden Kesilen D.V.) ilgili ayın başından sonuna kadarki Alacak toplamları
4 nolu DV hücresi: 360.03.05 hesabın (Kira Mukavelelerinden Kesilen D.V.) ilgili ayın başından sonuna kadarki Alacak toplamları
1 nolu hücre: 1 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *1000 / 8.25)
2 nolu hücre: 2 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *1000 / 4.95)
3 nolu hücre: 3 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *1000 / 8.25)
4 nolu hücre: 4 nolu hücredeki değerin matrahı (değer *1000 / 1.65)
Muhtasar Beyannamesi (Yıldız Üniversitesi)
8a nolu hücre: 770
kebirdeki hesapların (GENEL YÖNETİM GİDERLERİ) ilgili ayın başından sonuna
kadarki Borç toplamları. Açılış değeri hariç ve ilgili
fişte 360.01.01.01 (Ücret ve ücret sayılan ödemelerden kesilen gelir vergisi)
hesabın çalışmış olması gerekir!
8b nolu hücre: 360.01.01 hesabın (Ücret ve ücret sayılan ödemelerden kesilen gelir vergisi) ilgili ayın başından sonuna kadarki Alacak toplamları. Açılış değeri hariç!
17a nolu hücre: 8a nolu hücrenin değeri
17b nolu hücre: 8b nolu hücrenin değeri
19 nolu hücre: 8b nolu hücrenin değeri
5 nolu hücre: 360.01.01.02 (Ücret ve Ücret Sayılan Ödemelerden Kesilen Damga Vergisi), 360.03.01 (Firma ve Üçüncü Şahıslardan Kesilen Damga Vergisi % 0.75), 360.03.02 (Firma ve Üçüncü Şahıslardan Kesilen Karar Pulu % 0.45) ve 360.03.09 (Diğer Ödemelere Ait Damga Vergisi) hesapların ilgili ayın başından sonuna kadarki Alacak toplamları. Açılış değeri hariç!
KDV Hesaplama Fiş Düzenleme
391 hesap ters kayıtla kapatılır
190 hesap varsa ve devretmeyecekse ters kayıtla kapatılır
191 hesap varsa ve devretmeyecekse ters kayıtla kapatılır
Toplam Ödenecek <= Toplam Devredecek
191 hesap varsa ve devredecekse 191’e ödenecek kadar Alacak yazılır.
190 hesap varsa ve devredecekse 190’a ödenecek kadar Alacak yazılır.
Toplam Ödenecek > Toplam Devredecek
Devredecek tutarlar küçükten büyüğe doğru sıralanır ve bitene kadar Ödenecek olanlardan sanal olarak düşülür. Kalan tutar 360’a Alacak yazılır.
Dönem Sonu / Dönem Başı İşlemleri
Yılsonunda, aşağıdaki işlemler verilen sırayla yapılmalıdır:
1. Mizan (genel geçici mizan) alınacak
2. Maliyet hesaplarının kapatılması
3. Maliyet hesaplarının kapatıldığı fişlere yevmiye numarası verilecek
4. Gelir tablosunun çıktısının alınması (birimsel ve konsolide olarak)
5. Gelir hesaplarının kapatılması
6. Gelir hesaplarının kapatıldığı fişlere yevmiye numarası verilecek
7. Faaliyet kar/zararının bilanço hesaplarına aktarılması
8. Fişe yevmiye numarası verilecek
9. Mizan (kapanış öncesi) alınacak
10. Kapanış fişinin düzenlenmesi
11. Fişe yevmiye numarası verilecek
Yenidönem içerisinde yapılması gerekenler:
12. Açılış fişinin düzenlenmesi
13. Dönem Karının Geçmiş Yıllar Karlarına Aktarılması
14. Dönem Zararının Geçmiş Yıllar Karlarına Aktarılması
15. Dönem Zararının Geçmiş Yıllar Karlarından Düşülmesi
16. Yıl Sonu İşlemleri->Önceki Dönem Değerleri girilmelidir.
17. Önceki dönemden devreden stoklar için, stok modülünden devir işlemi yapılmalıdır.
18. Bütçe Tasarısı onaylanarak Bütçe oluşturulmalıdır.
19. Çalışılan birimlerden herhangi birisinde Çalışılan Döviz tanımlanmışsa, açılış tarihi itibariyle ilgili dövizler için Kur Girişi yapılmalıdır.
Maliyet Hesabı
Kapatma Fişi (Otomatik)
Ekrandan gireceğiniz fiş tarihi ve açıklama, yeni oluşturulacak konsolide fişin tarihi ve açıklaması olarak kullanılır. Maliyet, yansıtma ve gider hesabı kodu alanlarına, hesapların kebir kodlarını girmelisiniz.
1. Borç bakiyesi veren maliyet hesaplarına (örneğin: 740, 770), bakiyeleri alacak girilerek borç alacak eşitliği sağlanır.
2. Aynı bakiyeler yansıtma hesaplarına (örneğin: 741, 771) hem borç hem de alacak girilir.
3. Aynı bakiyeler gider hesaplarına (örneğin: 622, 632) borç girilir.
Gelir Hesapları
Kapatma Fişi (Otomatik)
Ekrandan gireceğiniz fiş tarihi ve açıklama, yeni oluşturulacak konsolide fişin tarihi ve açıklaması olarak kullanılır.
Faaliyet
Kar/Zararının Bilanço Hesaplarına Aktarılması (Otomatik)
Ekrandan gireceğiniz fiş tarihi ve açıklama, yeni oluşturulacak konsolide fişin tarihi ve açıklaması olarak kullanılır.
Ekrandan gireceğiniz fiş tarihi ve açıklama, yeni oluşturulacak konsolide fişin tarihi ve açıklaması olarak kullanılır.
Bakiye veren tüm hesaplar, ters kayıtla kapatılarak, borç alacak eşitliği sağlanır.
Bu pencereyi yeni dönemi seçtikten sonra açmalısınız!
Pencere açılırken, seçtiğiniz dönemden bir önceki dönem bulunup girilmiş kapanış fişi ekranda gösterilir.
Fişi Oluştur tuşunu tıkladığınızda:
-
Daha önce açılış fişi oluşturulup
oluşturulmadığı kontrol edilir, bulamazsa yeni bir açılış fişi (konsolide)
oluşturulur.
-
Listeden seçtiğiniz hesaplar, kapanış fişindeki
bakiyeler ters çalıştırılarak yeni açılan fişe eklenir.
Dönem Karının Geçmiş Yıllar Karlarına
Aktarılması
Açılış fişinden sonra yapılması gereken 2 nolu fiş (önceki yıl kar eden birimler için):
590 DÖNEM NET KARI hesabına Borç,
570 GEÇMİŞ YILLAR KARLARI ... YILI hesabına Alacak
Dönem Zararının Geçmiş Yıllar Karlarına
Aktarılması
Açılış fişinden sonra yapılması gereken 3 nolu fiş (önceki yıl zarar eden birimler için):
580 GEÇMİŞ YILLAR ZARARLARI(-) hesabına Borç
591 DÖNEM NET ZARARI(-) hesabına Alacak,
Dönem Zararının Geçmiş Yıllar Karlarından
Düşülmesi
Açılış fişinden sonra yapılması gereken 4 nolu fiş (önceki yıl zarar eden birimler için):
570 GEÇMİŞ YILLAR KARLARI ... YILI hesabına Borç
580 GEÇMİŞ YILLAR ZARARLARI(-) hesabına Alacak,
Dönemsonu Raporları
Kasa Sayım Tutanağı
Kapanış fişi haricindeki 100 kebirli hesapların borç toplamını, alacak toplamını ve bakiyesini gösteren listedir.
Banka Mevcudu Tespit Tutanağı
Kapanış fişi haricindeki 102 kebirli hesapları ve bunların borç bakiyelerini gösteren listedir.
Alacaklar Döküm Cetveli
- Hizmet Bedeli: Kapanış fişi haricindeki 120 kebirli hesapların borç bakiyeleri toplamı
- Diğ.Çeş.Alacaklar: Kapanış fişi haricindeki 136 kebirli hesapların borç bakiyeleri toplamı
- Banka Kredi Kartları: Kapanış fişi haricindeki 123 kebirli hesapların borç bakiyeleri toplamı
- Şüpheli Ticari Alacakar: Kapanış fişi haricindeki 128 kebirli hesapların borç bakiyeleri toplamı
- Personelden Alacaklar: Kapanış fişi haricindeki 136 kebirli hesapların borç bakiyeleri toplamı
Borçlar Döküm Cetveli
- Mal ve Hizmet Bedeli: Kapanış fişi haricindeki 320 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- Alınan Dep. ve Tem. Bed. : Kapanış fişi haricindeki 326 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- Personel Borçları: Kapanış fişi haricindeki 335 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- Diğer Çeş. Borçlar: Kapanış fişi haricindeki 336 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- Ödenecek Vergi ve Fonlar: Kapanış fişi haricindeki 360 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- Ödenecek Sosyal Güv. : Kapanış fişi haricindeki 361 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- Ödenecek Döner Ser. Yük. : Kapanış fişi haricindeki 362 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- Ödenecek Döner Ser. Kat. Pay. : Kapanış fişi haricindeki 363 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- KDV Tevkifatı: Kapanış fişi haricindeki 367 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
- DiğerYükümlülükler: Kapanış fişi haricindeki 369 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamı
Gelirler Döküm Cetveli
60, 64, 67 ile başlayan hesapları ve bunların alacak bakiyeleri toplamlarını; 61 ile başlayan hesapları ve bunların borç bakiyeleri toplamlarını gösteren listedir.
Giderler Döküm Cetveli
62, 63, 65 ve 68 ile başlayan hesapları ve bunların borç toplamlarını gösteren listedir.
Stok Sayım Tutanağı (İcmal)
Kapanış fişi haricindeki 150 kebirli hesapların borç bakiyeleri toplamını birimsel bazda gösteren listedir.
Nakit Akım Tablosu
- A-Dönem Başı Nakit Mevcudu: Açılış fişindeki 102 kebirli hesapların borç bakiyeleri toplamı
- B-Dönem İçi Nakit Girişleri: Kapanış fişi haricindeki 102 kebirli hesapların borçları toplamı - Dönem Başı Nakit Mevcudu
- C-Dönem İçi Nakit Çıkışları: Kapanış fişi haricindeki 102 kebirli hesapların alacakları toplamı
- D-Dönem Sonu Nakit Mevcudu (A+B-C)
- E-Nakit Artış Veya Azalışı (B-C)
Sermaye Hareketleri Tablosu
Kapanış fişi haricindeki 500 kebirli hesapların alacak bakiyeleri toplamını gösteren listedir.
Teminat Mektupları Sayım Tutanağı
Cari modülden girişi yapılmış ve henüz iade edilmemiş durumdaki teminat mektuplarını gösteren listedir.